Tips og råd

Tips og råd for trygg bruk av kakekort og matkort.

  -          Vær bevist på å ha god mathygiene (rene benker og utstyr osv.) når du skal bake kaker/lage mat som skal merkes med kakekort/matkort

 -          Les varedeklarasjonene til alle matvarene

 -          Vi anbefaler at mat og kaker står med minimum 10 cm mellomrom. Dette for å unngå søl og «smitte» av allergener/ingredienser mellom kaker/mat

 -          Gi kun opplysninger på kakekort/matkort som du er helt sikker på

 -          Vi anbefaler at man nummererer anretningsbestikk og kakekort/matkort med samme nummer. Dette for å unngå at anretningsbestikk ikke blir flyttet mellom rettene/kakene Bruk eksempelvis en dymo-skriver for nummering av anretningsbestikket. Se eksempelbilde her:

 -          Sett matkort/kakekort i en kortholder/stativ og plasser sammen med kaken/maten. Kortet kan også tapes fast på et sugerør og stikkes i kaken/maten

 -          Det er svært nyttig om den som ønsker velkommen til festen informerer om merkingen.

Det kan gjøres slik:

VELKOMMEN

Her på vårt arrangement har vi mat og kaker merket med kakekort og matkort.

På kortene får man vite hva man spiser samt informasjon om hva maten inneholder. Dette for at alle skal kunne finne seg noe å spise selv om man har utfordringer knyttet til mat. Det er viktig at kun tilhørende kakespade/anretningsbestikk benyttes, dette for at alle trygt skal kunne forsyne seg. Anretningsbestikk og kake-/matkort kan også være merket med samme nummer.

Kaker og mat kan inneholde spor av allergener.

 

Merkede allergener: melk, egg, gluten, hvete og andre kornslag, soya, nøtter, peanøtter og andre nøtter, skalldyr, fisk, selleri, sennep, svoveldioksid og sulfitter, sesamfrø, bløtdyr, lupin. Les mer på:

 www.mattilsynet.no

 www.naaf.no

 De som er overfølsom eller allergisk mot andre ingredienser enn disse, må selv avklare hva som kan spises.

 NB: Kaker og mat kan inneholde spor av ovennevnte eller andre allergener/ingredienser.

 Så flott at dere har fokus på å inkludere alle ved arrangementet

Med vennlig hilsen MerkMaten